Atalanta ugrozila niz bez poraza Bajera iz Leverkuzena

Atalanta ugrozila niz bez poraza Bajera iz Leverkuzena

Bajer iz Leverkuzena suočava se sa ozbiljnom pretnjom svom zapanjujućem nizu bez poraza u Ligi Evrope, nakon što je na poluvremenu finala zaostajao 2-0 protiv Atalante u sredu.

Ademola Lookman postigao je oba gola za Atalantu u prvih 26 minuta utakmice, dok je Leverkuzen pokazivao poteškoće u suprotstavljanju tesnom presingu italijanskog tima.

Ovo je već četvrti put od marta da nemački šampion Leverkuzen gubi sa 2-0 u eliminacionim rundama Lige Evrope, ali njihov niz bez poraza, koji sada iznosi 51 utakmicu, nikada nije bio u većoj opasnosti protiv izvanrednog tima Atalante.

Greške su dodatno otežale situaciju za Leverkuzen, posebno u momentima koji su doveli do oba gola. U 12. minutu, vezista Eksekiel Palasios nije uspeo da prepozna opasnost kada je niska lopta upućena ka golu Leverkuzena, što je omogućilo Lookmanu da postigne prvi gol.

Nekoliko minuta kasnije, u 26. minutu, Lookman je iskoristio loše postavljenu odbranu Bajera i udarcem sa distance povisio na 2-0.

Atalanta, koja igra u svom prvom evropskom finalu, traži svoj prvi značajan trofej još od Kupa Italije osvojenog 1963. godine.