Atletiko Madrid prekida niz poraza sa dramatičnom pobedom nad Viljarealom 2-1

Atletiko Madrid prekida niz poraza sa dramatičnom pobedom nad Viljarealom 2-1

Atletiko Madrid je ostvario važnu pobedu nad Viljarealom rezultatom 2-1 u uzbudljivoj utakmici španske lige, prekinuvši niz od dva uzastopna poraza. Ova pobeda donosi Atletiku četvrto mesto u La Ligi, sa dva boda prednosti nad Atletik Bilbaom.

Aksel Vitsel je doneo prednost Atletiku već u osmom minutu utakmice, nakon što je glavom sproveo korner Rodriga Rikelmea u mrežu.

Međutim, norveški napadač Viljareala, Aleksandar Serlot, brzo je izjednačio rezultat na 1-1 četiri minuta u drugom poluvremenu postigavši svoj 14. gol u sezoni.

Utakmica je bila na ivici dok se bližila završnica, a sve je odlučeno u poslednjim minutima. Saul Niguez, koji je tek ušao u igru tri minuta pre, postao je junak Atletika kada je hladnokrvno sa strane uputio nizak udarac pored golmana sa 17 jardi, postavivši konačan rezultat 2-1 u korist Atletiko Madrida.

Ovaj kasni gol predstavljao je težak udarac za Viljareal, koji je uložio veliki napor u drugom poluvremenu. Raul Albiol, defanzivac Viljareala, izrazio je razočaranje zbog poraza, istakavši da je Atletiko poznat po svojoj sposobnosti da postiže golove u poslednjim minutima utakmice.

Ovom pobedom, Atletiko Madrid pokazuje svoju snagu i vraća se na pobednički put, dok Viljareal ostaje na desetom mestu u ligi, bod iza Osasune na devetom mestu.