Viljareal srušio proslavu trofeja Atletik Bilbaa golom u nadoknadi vremena

Viljareal srušio proslavu trofeja Atletik Bilbaa golom u nadoknadi vremena

Senka je pala na proslavu trofeja Atletik Bilbaa u Kupu Kralja dok je Viljareal postigao golove duboko u nadoknadi vremena, što je rezultiralo nerešenim rezultatom 1-1 u nedeljnom meču španske lige.

Atletik je prošlog vikenda osvojio svoj prvi Kup u četiri decenije, pobedivši Majorku, a klub je svečano uručio trofej svojim navijačima pre nedeljnog meča na stadionu San Mames. Međutim, fudbaleri Viljareala su postavili počasnu stražu i uspeli da spreče pobedu domaćina.

Domaćini su držali vođstvo sve do momenta kada je video pregled utvrdio da je igrač Atletika rukom intervenisao u kaznenom prostoru pet minuta nakon nadoknade vremena. Plejmejker Viljareala Dani Pareho je realizovao jedanaesterac, izjednačivši rezultat.

Oihan Sancet je doveo Atletik u prednost u 66. minutu, nakon što je Viljareal ostao sa igračem manje zbog isključenja Santiago Comesane.

„Ne razumemo poziv na kaznu“, rekao je Sancet. „Imali smo pobedu do samog kraja meča.“

Proslava Atletikovog Kupa trajala je nekoliko dana u Baskiji, ali remi u nedeljnoj utakmici ugrozio je njihove šanse za plasman u Ligu šampiona. Tim zaostaje četiri boda za četvrtoplasiranim Atletiko Madridom sa sedam preostalih utakmica.

Viljareal je remijem u gostima napredovao na deveto mesto na tabeli.

U drugim utakmicama, Sevilja se udaljila od zone ispadanja pobedom od 2-0 protiv Las Palmasa. Ova druga uzastopna pobeda Sevilje ostavila je klub na 13. mestu na tabeli, sa devet bodova prednosti u odnosu na zonu ispadanja.

Las Palmas, koji je 12. na tabeli, ostaje bez pobede u poslednjih sedam uzastopnih mečeva, od kojih je izgubio pet.