Arsenal u krizi: Tri uzastopna poraza i eliminacija iz FA kupa

Arsenal u krizi: Tri uzastopna poraza i eliminacija iz FA kupa

Zabrinjavajuća vremena dolaze za Arsenal, koji se suočava sa tri uzastopna poraza i eliminacijom iz FA Kupa. Poslednji udarac stigao je u meču trećeg kola FA Kupa protiv Liverpula, gde je Arsenal doživeo poraz od 2:0. Autogol defanzivca Jakuba Kiviora u 80. minutu i oštar udarac Luisa Dijaza u četvrtom minutu nadoknade vremena postavili su tačku na bolnu seriju poraza.

Mikel Arteta, menadžer Arsenala, prepoznaje ozbiljnost situacije i ističe potrebu za resetovanjem tima. „Moramo da resetujemo“, izjavio je Arteta, dodajući da zimski raspust dolazi u pravo vreme.

Arsenal je sada izgubio četiri od poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima, uključujući poslednja tri uzastopna. Pritisak na menadžera Artetu raste kako se ekipa suočava s problemima u realizaciji šuteva i povredom prvog napadača Gabrijela Žezusa.

U suprotnom taboru, Mančester Siti se vraća u formu s povratkom Kevina De Brujnea nakon skoro pet meseci van terena. Siti je zabeležio ubedljivu pobedu od 5:0 nad drugoligašem Hadersfildom u FA Kupu, ističući dominaciju tima. Pep Gvardiola, menadžer Siti, pozdravio je povratak De Brujnea i istakao njegov jedinstven doprinos timu.

De Brujne je ušao kao zamena u 57. minutu utakmice i bio ključni igrač u kreiranju poslednjeg gola. Ovaj povratak dodatno ojačava Siti pred drugi deo sezone, dok se bore za titule u Premijer ligi, Ligi šampiona i drugim takmičenjima.

Dok Arsenal traži način da izađe iz krize, Mančester Siti se vraća u vrhunsku formu, čineći ga ozbiljnim konkurentom u trci za trofejima ove sezone.