Angelina Topić nominovana za prestižnu nagradu

Angelina Topić nominovana za prestižnu nagradu

Evropska atletska federacija orgnizuje izbor za „zvezdu u usponu“ u 2023. godini, a među kandidatkinjama za prestižno priznanje je i srpska reprezentativka Angelina Topić.

Ova 18-godišnja skakačica uvis iza sebe ima fantastičnu sezonu. Osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za takmičare do 20 godina, koje se održavalo u Jerusalimu, a na završnom mitingu Dijamantske lige u Judžinu uspela je da se domogne trećeg mesta u ovom kvalitetnom takmičenju.

Bila je četvrta na Svetskom prvenstvu u zatvorenom, sedma na Svetskom prvenstvu na otvorenom, koje je održano u Budimpešti, a u tekućoj godini ostvarila je i dosadašnji rezultat karijere – u Parizu je skočila 197 centimetara.

Glasanje se može obaviti za društvenoj mreži X, svojevremeno poznatoj i pod imenom tviter. Glasovi sa društvenih mreža sačinjavaće jednu četvrtinu ukupnog udela u glasanju, a glasaće još i pripadnici medija i „panel eksperata“. Glasanje se završava drugog oktobra.

Od atletičarki, nominacije za ovu nagradu dobile su još:

Rasidat Adeleke (Irska), Agate Kaune (Letonija), Olivija Girt (Nemačka), Larisa Japičino (Italija), Jana Koščak (Hrvatska), Silja Kosonen (Finska), Nina Čioma Endubisi (Nemačka), Alida van Dalen (Holandija) i Odri Vero (Švajcarska).