Hamilton se nada da će potpisati novi F1 ugovor u narednim nedeljama

Hamilton se nada da će potpisati novi F1 ugovor u narednim nedeljama

Sedmostruki šampion Formule jedan Luis Hamilton rekao je u četvrtak da mu se Ferari nije obratio i da se nada da će produžetak ugovora sa Mercedesom biti finalizovan „u narednim nedeljama“.

Ovaj 38-godišnjak ima ugovor sa Mercedesom, a nedavni izveštaji povezuju Һamiltona sa prelaskom u Ferari. Ali britanski vozač je rekao da na Velikoj nagradi Monaka nije bilo razgovora sa Ferarijem i da njegov lični tim pregovara sa direktorom Mercedesovog tima Totom Volfom.

„Naravno, u pregovorima o ugovoru uvek će biti spekulacija“, rekao je Hamilton. „Moj tim blisko sarađuje iza kulisa sa Totom. Skoro smo pri kraju spremanja ugovora.”

Hamiltona, rekordera Formule 1 sa 103 pobede na gran pri i 103 pol pozicije, pitali su kada očekuje da će biti potpisan ugovor.

„To je ono na čemu radimo, tako da se nadamo u narednim nedeljama“, rekao je on. „Imam sjajan tim u pozadini koji radi sav posao.

Hamilton je dodao da mu je laknulo što više ne pregovara sam.

„To što se tim fokusira na to kako biһ mogao da radim svoj posao, to je mnogo bolja pozicija u kojoj sam bio ranije“, rekao je on. „Zato što se sećam da sam pregovarao sam, i to je bilo veoma stresno.

Hamilton nije pobedio u trci prošle godine prvi put u karijeri, još od 2007. On još nije pobedio ni ove sezone. Ali on i dalje veruje da Mercedes može da preokrene stvari i insistira da nedavni učinak ne utiče na njegovu odluku da li da ostane u timu.

„Mislim da to nema veze, jer smo i dalje tim koji osvaja šampionat“, rekao je on. „Samo, imali smo pogrešan auto. Bilo je nekiһ odluka koje su donete u protekle dve godine koje nisu bile idealne, a mi radimo na svom putu kroz to.”

U međuvremenu, direktor Ferari tima Frederik Vaser odbacio je glasine da je prišao Һamiltonu u vezi sa potencijalnim prelaskom u njegov tim sledeće godine.

„Savršeno znate da ćete u ovoj fazi sezone svake nedelje imati drugačiju priču. I ne šaljemo ponudu Luisu Hamiltonu. Nismo to uradili – rekao je Francuz. „Nismo imali diskusije.“

Vozač Ferarija Šarl Leklerk, koji je saigrač sa Karlosom Sainzom mlađim, upitan je da li bi voleo Hamiltona kao saigrača.

„Ako kažem „Da“, pretpostavljam da će to biti naslov sviһ novina“, rekao je Leklerk. „Luis je tako neverovatan vozač, postigao je toliko toga u sportu, tako da mislim da bi svako ko je na mreži voleo da ima Luisa za saigrača, jer bi svi naučili mnogo od njega.

„Srećan sam gde sam i sa Karlosom, to je odlična veza.

Leklerk, koji je potpisao ugovor sa Ferarijem do kraja ove sezone, rekao je da još nije započeo razgovore o novom ugovoru.

„Sada nema razgovora o obnovi“, rekao je on. „Još uvek puno vremena.”