Alkaraz kao mašina protiv Medvedeva, igraće protiv Novaka u finalu Vimbldona

Alkaraz kao mašina protiv Medvedeva, igraće protiv Novaka u finalu Vimbldona

Karlos Alkaraz ubedljivo je savladao Danila Medvedeva 3:0 (6:3, 6:3, 6:3) i plasirao se u svoje prvo vimbldonsko finale. Prvi nosilac u Londonu za titulu će se boriti protiv Novaka Đokovića, koji je ranije u tri seta savladao Janika Sinera.

Izuzetno ubedljivom igrom, Karlos Alkaraz savladao je Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima i prvi put u karijeri plasirao se u finale Vimbldona.

Trenutno vodeći na ATP listi i prvi nosilac u Londonu za manje od dva sata tenisa na Centralnom terenu uspeo je da eliminiše tećeg tenisera sveta i zakaže duel sa Novakom Đokovićem.

Alkaraz je u sva tri seta bio dominantniji igrač, diktirao je tempo i lakše dolazio do poena.

U prvom i drugom setu po jedan brejk bio je dovoljan Špancu da dođe do ubedljive prednosti, a najveća borba viđena je u trećem setu, u kojem smo videli čak pet brejkova, nekarakteristično za muški tenis, naročito na Vimbldonu.

Španac je prvi načeo rivala u poslednjem delu igre, Medvedev uspeo dva puta uzastopno da napravi brejk, ali je Alkaraz oba puta uzvraćao i na kraju došao do zaslužene pobede.

Prvi teniser sveta tek je treći Španac koji će igrati finale na terenima Ol Ingland kluba i najmlađi učesnik meča za titulu još od Rafe Nadala 2006. godine.

Finalni meč na Vimbldonu na programu je u nedelju od 15.00 časova na Centralnom terenu.