Stanivuković: Rušićemo nelegalne restorane Dodikove ćerke i kuma

Stanivuković: Rušićemo nelegalne restorane Dodikove ćerke i kuma

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, podneo je krivičnu prijavu protiv glavnog Urbinističko-građevinskog inspektora RS zbog slučaja nelegalno sagrađenog ugostiteljskog objekta „Kajak“. Stanivuković je najavio rušenje ugostiteljskih objekata „Kajak“ koji je „u vlasništvu Dodikovog kuma“ i restorana „Agape“ čija je vlasnica, kako kaže, Dodikova ćerka.

“Ne odustajemo od pravne države. Zakon je iznad bilo koga. I od kuma, sestrića, roda itd. Mi danas takvu državu nemamo. Inspektor je naredio da se skine traka Grada s nelegalnog objekta na našoj imovini (Kajak). To nije normalno. Podnesena je krivična prijava. Možda se po njoj neće raditi danas ili sutra, ali jednog dana kada se ovo promeni biće na tapetu”, rekao je Draško Stanivuković .

Istakao je kako će krenuti i u rušenje restorana “Agape” jer je potpuno nelegalno izgrađeno sve na njemu. Tvrdi da ima rešenje samo za otvorenu baštu, ali da to mesto to odavno nije.

Najavio je da danas u 18 sati dolaze sa bagerima na prostor preko puta Kajaka gde će ilegalni parking pretvoriti u park borbe protiv kriminala i privatne države.

“Kajak je simbol borbe izgradnje pravne države u kojoj svi imamo jednako pravo”, rekao je Stanivuković.