Krivokapić i Cvijanović ozvaničili ukidanje putarina na prelazu Meljine-Petijevići

Krivokapić i Cvijanović ozvaničili ukidanje putarina na prelazu Meljine-Petijevići

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, sastali su se danas kod naplatne rampe na putu Meljine Petijevići, čime su ozvaničili ukidanje putarine na tom delu saobraćajnice izmedju Crne Gore i BiH, saopštio je kabinet crnogorskog premijera.

Ukidanje naplate putarine je incirala Opština Herceg Novi, što je Vlada prihvatila i sa koncesionarom, firmom Univerzal Monte, potpisala 7. maja raskid ugovora.

Time je preuzela obavezu da koncesionaru isplati naknadu iz državnog budžeta od četiri miliona evra do kraja 2022. godine.

Premijer Krivokapić je, kako su preneli lokalni mediji, kazao da je u planu pretvaranje četiri granična prelaza sa BiH u integralne prelaze i da bi jedan trebalo da bude izmedju Herceg Novog i Trebinja.

O tome će, dodao je Krivokapić, crnogorski ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović ovih dana potpisati sporazum sa predstavnicima Bosne i Hercegovine.

„Još jedan zajednički poduhvat biće da ćemo na svim graničnim prelazima postaviti i skenere kojima će se po skraćenoj proceduri vršiti provera transporta roba iz oba pravca, pa ćemo i tu skratiti vreme čekanja“, kazao je Krivokapić.

Cvijanović je, kako su preneli lokalni mediji, rekla da je ukidanje putarine gest koji se uklapa u prijateljske odnose kojima žele da uklanjaju barijere.