Kancelarija za KiM: Natpis UČK na dečijem igralištu u selu Ugljare kod Kosova Polja

Kancelarija za KiM: Natpis UČK na dečijem igralištu u selu Ugljare kod Kosova Polja

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, saopštila je da su u selu Ugljare kod Kosova Polja na dečjem igralištu, koje je prošle godine Kancelarija obnovila osvanuli natpisi UČK, što je, kako se navodi, najstrašniji i najbesramniji vid pretnje, koji se ne sme tolerisati ni u jednom civilizovanom društvu.

Kancelarija za KiM je u saopštenju navela da „samo kukavice i podlaci najgore vrste urezuju preteće političke poruke na dečjem mobilijaru“, i da jasno i nedvosmisleno poručuje „da nikome neće biti dozvoljeno da ugrožava bezbednost dece na KiM, bilo da su ona srpske ili neke druge nacionalnosti“.

„Šovinistička politika Aljbina Kurtija počela je da odjekuje i na dečjim igralištima, i samo onaj ko se pravi nevešt može da negira direktnu vezu između njegove politike terora i pretnji srpskoj deci“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kako se navodi, Srbi u Ugljaru godinama žive u negostoljubivom okruženju, i upravo je odnos prema njima „najbolji pokazatelj ekstremne netolerantnosti društva koje gradi Aljbin Kurti sa svojim ideološkim istomišljenicima“.

„Ako neko misli da su Srbi u Ugljaru laka meta, neka razmisli dva puta, jer oni nisu ni sami ni bespomoćni i to bi trebalo posebno da znaju predstavnici međunarodne zajednice, koji snose punu odgovornost za veoma krhko stanje na terenu“, kaže se u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju podsećaju da je pre samo nekoliko dana u blizini škole u Ugljaru na decu pucano, što, ukazuju iz Kancelarije, potvrđuje da pretnja Srbima u tom selu nije izmišljena ili preuveličana, već da je i te kako sveprisutna i da zahteva hitnu reakciju kako bi ljudima tamo bilo omogućeno da žive normalnim životom, a deci da rastu bez straha.