Dodik: Obrazloženje sankcija sadrži niz laži i propagandnih trikova

Dodik: Obrazloženje sankcija sadrži niz laži i propagandnih trikova

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da obrazloženje novog paketa američkih sankcija pojedincima i preduzećima iz Srpske i Srbije sadrži niz laži i propagandnih trikova koji treba da asociraju na mafiju, mrežu i sistem finansiranja.

„Sve su to laži, apsolutno. Amerikanci to koriste kada nemaju nikakve dokaze i to govori da lažu“, rekao je Dodik novinarima na Jahorini.

Konstatujući da se ovim sankcijama potkopava značajan deo ekonomije, Dodik je naveo da u sankcionisanim preduzećima radi 700 ljudi, prenosi Srna.

Istakao je da je iznenađen „površnošću, neprofesionalnošću i lažima“ koje su iznete u obrazloženju sankcija.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca američkog Ministarstva finansija uvela je sankcije za sedam subjekata i vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije „Kaldera“ Milenka Čičića koji, kako je navedeno, predstavljaju glavne izvore prihoda za predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovu porodicu, objavio je Stejt department.

U saopštenju je navedeno da je sankcionisana mreža koju čine sedam subjekata – Infiniti internešnel grupa, „Prointer“, „Kaldera“, Infiniti medija, K-2 audio servis, Una world network i Sirijus 2001 i dva pojedinca Đurić i Čičić.