Bosna i Hercegovina uputila protestnu notu Crnoj Gori zbog izjave Andrije Mandića

Bosna i Hercegovina uputila protestnu notu Crnoj Gori zbog izjave Andrije Mandića

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedin Konaković, izjavio je da je uputio protestnu notu Crnoj Gori zbog izjave predsednika Skupštine Andrije Mandića, koji je Svesrpski sabor nazvao „skupom dve države“.

„Iako smo na to navikli od njega, bez obzira na to što se on tako kontinuirano ponaša, mi ćemo kontinuirano reagovati na pokušaje udara na ustavno uređenje BiH“, rekao je Konaković, prenose Vijesti.

Konaković je dodao da će „analizirati da li će sutra poslati protestnu notu Srbiji zbog interpretacija Aleksandra Vučića“, prenosi Radio Sarajevo.

Ministar spoljnih poslova BiH je naglasio da je nepoštovanje koje BiH u poslednje vreme doživljava od Vučića kulminiralo na tom Saboru, te da u potpisanoj deklaraciji ima nekoliko ozbiljnih pretnji suverenitetu BiH.

Konaković je dodao da će o tome detaljno informisati ministre spoljnih poslova zemalja iz Evropske unije sa kojima će imati sastanke. On je istakao da nema ništa protiv okupljanja naroda, ali da zahteva potpuno poštovanje suvereniteta BiH.