Nadležni u Kragujevcu tvrde, vratiće zid tržnice u prvobitno stanje

Nadležni u Kragujevcu tvrde, vratiće zid tržnice u prvobitno stanje

Tokom prepodneva došlo je do urušavanja jednog dela zgrade tržnice na Zelenoj pijaci, tokom radova na rekonstrukciji objekta.

Tim povodom oglasili su se i nadleni:

– Izvođač radova i nadzorni organ, reagovali su blagovremeno i evakuisali radnike sa gradilišta, tako da tom prilikom niko nije povređen, saopšteno je iz JKP Šumadije.

Prema rečima Ace Stankovića, nadzornog organa iz Sekretarijata za investicije u Gradskoj upravi za razvoj, ovo je još jedan dokaz da je rekonstrukcija objekta, iz 1929. godine, bila neophodna zbog načina gradnje iz tog perioda. Temelj i zidovi su od običnih cigli, bez betona.

– Preduzećemo sve mere zaštite objekta radi dalje sanacije i vratićemo sve u prvobitno stanje, poručio je Siniša Kuzmanović predstavnik izvođača radova iz Maksim gradnje doo Beograd.

Sa druge strane, novinari portala Pressek, zabeležili su oko 15 sati da mašine izvođača radova i dalje kopaju u neposrednoj blizini urušenog zida.

Rekontrukcijom, koja je započeta krajem aprila, objekat bi prema najavama trebalo da zadrži svoj prvobitni izgled, ali će imati i nove sadržaje koji će odgovarati samom objektu. Pored rekonstrukcije matične zgrade i uređenja platoa, biće izgrađena podzemna garaža sa 53 parking mesta i nadstrešnice sa izdvojenim mlečnim paviljonima. Vrednost radova, koje sredstvima iz dugoročnog investicionog kredita finansira JKP Šumadija, je 351.597.601 dinar sa PDV-om.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *