Ugostitelji organizovali protest isped zgrade opštine u Kragujevcu

Ugostitelji organizovali protest isped zgrade opštine u Kragujevcu

Nezadovoljni zbog najavljene odluke o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata i zabrani organizovanja proslava, kragujevački ugostitelji i muzički radnici organizovali su protest ispred Skupštine grada. Za sada se nisu zvanično obratili gradonačelniku, ali ističu da su nezadovoljni svojim položajem, jer im je onemogućeno da rade, ostaju bez sredstava za život,kao i da se ni jedna vrsta pomoći u prethodnom periodu nije se odnosila na njih.

Vlasnici ugostiteljskih objekata u Kragujevcu su istakli da njihov protest nema političku pozadinu, već se na taj način bore za svoja prava. Jedna od vlasnica ugostiteljskog objekta je naglasila da svi oni uredno plaćaju porez državi, ali da su došli u situaciju da nemaju pravo na isplatu minimalca kao što je slučaj u drugim privrednim granama, tako da su dospeli na rub egzistencije.

Predstavnici ugostitelja i muzićara u Kragujevcu obratili su se predsedniku Skupštine grada Kragujevca Miroslavu Petrašinoviću sa zahtevom da ih primi, kako bi zajednički pronašli rešenje za njihov problem, međutim do traženog sastanka nije došlo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *