Učenici od prvog do petog razreda u školskim klupama od 1. sepetembra

Učenici od prvog do petog razreda u školskim klupama od 1. sepetembra

Epidemiolog Predrag Kon potvrdio je danas da će učenici u mlađim razredima do 4. eventualno do 5. razreda biti u školama, dok će ostali nastavu pohađati i u školama i na daljinu.

Kon je rekao da je u utorak sastanak Kriznog štaba u vezi sa nastavom zakazan za utorak, dodavši da smatra da je sve praktično rešeno, ostala su još tehnička pitanja vezana za mogućnost samih škola, ali će i to biti rešeno sa resornim ministarstvom.

Kon je istakao da samo zdrava deca mogu da idu u školu, a obaveza roditelja će biti da svakoga jutra izmere detetu temperaturu, da to ne bi činili u školama.

Naveo je da će i ponašanje u školi biti jasno definisano, kako za nastavnike, tako i za učenike, kao i da će ta uputstva biti potpuno jasna.

Naveo je i da će u mlađim razredima do 4. eventualno do 5. razreda nastava biti u školama, a za ostalo će biti kombinovano.

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla da su Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete i Krizni štab najbiliže odluci da đaci od prvog do petog razreda krenu u škole od 1. sepetembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *