U Novom Pazaru preminulo 100 ljudi, podaci nadležnih nakon protesta građana

U Novom Pazaru preminulo 100 ljudi, podaci nadležnih nakon protesta građana

Od početka epidemije korona virusa, u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, odnosno kasnije Regionalnom Kovid centru u Novom Pazaru, preminule su 154 osobe, od čega je 100 pacijenata umrlo od posledica infekcije Kovid-19, saopštila je ta zdravstvena ustanova, po nalogu Štaba nakon spekulacija u javnosti o broju umrlih.

Prema tim podacima, od posledica korona virusa u Novom Pazaru je preminuo 81 pacijent, u Sjenici 12, a u Tutinu sedam, prenosi RTV Novi Pazar.

U tom gradu je danas održan protest građana koji su tražili da bude objavljen tačan broj preminulih od korona viursa. Na protestu je zatražena i smena koordinatora bolnice Mirsada Đerleka, bivšeg gradonačelnika, koji je postavljen kada je direktor Meho Mahmutović hospitalizovan zbog srčanih problema.

Đerlek je inače po postavljenju nakon skoka broja zaraženih, a nakon Ramazana i predizbornih skupova bošnjačkih stranaka, rekao da će dati sve od sebe da pomogne svim obolelim sugrađanima.

Na protestu je zatražena i smena Kriznog štaba, kao i istraga o trošenju i korišćenju donacija iz zemlje i inostranstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *