U Kragujevcu počinje sa radom druga kovid ambulanta

U Kragujevcu počinje sa radom druga kovid ambulanta

Nova Kovid ambulanta, smeštena u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava, počeće sa radom u ponedeljak, 20. jula, jer to zahteva epidemiološka situacija u našem gradu, kako bi se rasteretila postojeća pri Domu zdravlja u zgradi ATD-a i smanjilo čekanje pacijenata na pregled.

Ova Kovid ambulanta prostire se na 100 kvadratnih metara. Prostor za pacijente koji dolaze sa sumnjom da su zaraženi COVID-om izolovan je od ostatka Zavoda gde dolaze oni koji se tu i inače leče. Uređen je po standardima koji su u ovom slučaju propisani od strane Svetske zdravstvene organizacije.

Uz cilj da se smanji čekanje na pregled i rastereti postojeća Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja od marta radi pri Domu zdravlja, u zgradi ATD-a, ideja je i da se Kragujevac podeli na dva dela, te da građani iz mesnih zajednica bližih Zavodu gravitiraju ka toj Kovid ambulanti, ali će to biti samo preporuka pacijentima i oni će sami odlučivati gde će dolaziti. 

U novoj Kovid ambulanti pacijenti za koje se sumnja da su zaraženi Koronom biće pregedani, odradiće im se kompletne laboratorijske analize i test na COVID, te snimak pluća. 

Medicinski tim Zastavine ambulante koji će raditi iskuljučivo sa pacijentima za koje se sumnja da imaju COVID 19, prošao je obuku kod kolega iz Ambulante za febrilna stanja i respiratorne infekcije, kako bi na najbolji mogući način odgovorio potrebama pacijenata koji budu stizali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *