U BiH bez zelene karte od 19. okrobra

U BiH bez zelene karte od 19. okrobra

GRađanima Srbije od 19. oktobra neće biti potreban zeleni karton za motorna vozila prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu.

Kako javljaju bosanskohercegovački mediji, na osnovu Multilateralnog garantnog sporazuma koji je potpisao Biro zelene karte u BiH, ta susedna država je postala članica tzv. Podsistema registarske oznake. Potpisani sporazum se odnosi na 33 zemalje članice Evropske unije, kao i na Švajcarsku,Lihtenštajn, Andoru, Island, Norvešku i Srbiju.

Ovim sporazumom, vozila sa registarskim oznakam BiH u svemu se izjednačavaju sa vozilima iz zemalja članica EU, Švajcarske, Andore, Islanda, Norveške i Srbije, što se može smatrati dostizanjem najviših standarda kada je reč o upotrebi motornih vozila u Evropi, ističu iz Biroa zelene karte BiH.

Inače, vožači iz Srbije u sve zemlje članice EU i još nekoliko zemalja Evrope, bez zelene karte mogu da putuju još od 1. januara 2012. godine, budući da je Srbija deo Podsistema registarske oznake postala, prethodne, 2011. godine. Za putovanje je dovoljna samo registraciona nalepnica, koja se dobija prilikom svake registracije vozila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *