RHMZ: Tropske vrućine tokom dana, uveče kiša i nepogode

RHMZ: Tropske vrućine tokom dana, uveče kiša i nepogode

Stanovnici južne, jugoistočne i istočne Sbije ne bi treblo nigde danas da izlaze bez preke potrebe, upozorenje je RHMZ, jer će temperature u ovim delovima Srbije ići preko 35 podeoka.

Sunčano i tropski toplo vreme očekuje se širom zemlje, nakon svežeg i vedrog jutra. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 15 do 23, maksimalna dnevna od 32 do 36 stepeni.

Ipak, poslepodne u južnim i zapadnim, a u toku večeri i noći ponegde se i u ostalim predelima Srbije očekuje jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom. 

U Kragujevcu sunčano i tropski toplo. Kasnije poslepodne i u toku večeri očekuje se jači razvoj oblačnosti, a na širem području grada i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar. Minimalna temperatura 23 stepena, maksimalna dnevna 33.

U Srbiji za vikend sunčano i malo prijatnije, ali i dalje toplo, dok se u subotu ujutro u južnim, centralnim i jugoistočnim predelima Srbije očekuje više oblačnosti, ponegde i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Sutra će duvati pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura za vikend od 30 do 33 stepena.

U ponedeljak sunčano i tropski toplo. Maksimalna temperatura do 35 stepeni. U utorak prolazno naoblačenje i osveženje, ponegde sa pljuskovima i grmljavijnom. Maksimalna temperatura od 27 na severu do 35 stepeni na jugu Srbije. U sredu znatno prijatnije, maksimalna temperatura u većini predela biće oko 25 stepeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *