RHMZ izdao saopštenje o opsnosti od nepogoda

RHMZ izdao saopštenje o opsnosti od nepogoda

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na nepogode, grad, olujni vetar i olujne pljuskove.

Kako navodi RHMZ, nevreme će se razviti danas posle podne, uveče i u toku noći, a u sredu će se intenzivirati na širem području, naročito u centralnoj i južnoj Srbiji.

 Najniža temperatura kretaće se od 15 do 24, a najviša od 30 do 35 stepeni Celzijusa. Duvaće slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno i jak južni i jugoistočni vetar.

  Očekivana biometeorološka situacija može imati nepovoljan uticaj na hronične bolesnike, naročito astmatičare i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolja i promenljivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Očekuje se da sreda bude najnestabilniji dan sa učestalom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, ali i sa uslovima za lokalne nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina.

  Od četvrtka do kraja nedelje promenljivo – smenjivaće se sunčani periodi i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći u centralnim i južnim delovima Srbije.   Temperatura oko i malo iznad proseka za prvu polovinu avgusta.

    Za danas je RHMZ uključio narandžasti meteoalarm za područje Vojvodine, Beograda i Zapadne Srbije, što znači da vreme u tim predelima može prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasno po ljude i životinje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *