Prijava za utvrđivanje ekološke takse elektronskim putem

Prijava za utvrđivanje ekološke takse elektronskim putem

Prijave za utvrđivanje naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine (ekološke takse) moguće je podnositi elektronskim putem zbog sprečavanja rizika od širenja COVID 19, na portalu Lokalne poreske administracije. Rok za podnošenje prijava je 31. jul.

Uskladu sa Odlukom o uvođenju vanredne situacije na teritoriji grada Kragujevca i merama za suzbijanje zarazne bolesti COVID 19, u cilju smanjenja rizika od infekcije i zaštite zdravlja građana i zaposlenih, omogućeno je elektronsko podnošenje prijava za utvrđivanje naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine (ekološke takse).

Na portalu Lokalna poreska administracija (lpa.gov.rs) omogućeno je elektronsko podnošenje prijava sa podacima od značaja za utvrđivanje naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine (EKO taksa) na Obrascu 1 za 2020. godinu.

Obveznici naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine – preduzetnici i pravna lica koji obavljaju određene aktivnosti koje utiču na životnu sredinu prijave mogu da podnesu do 31. jula.

Napomene u vezi unosa podataka u prijavu – Obrazac 1:

– potrebno je u prijavi navesti period i godinu na koje se prijava odnosi (pošto podatak o periodu nije sastavni deo obrasca)
– unosi se tačan iznos godišnjeg prihoda iz prethodne godine (ne u hiljadama dinara)

– u polje „jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji obavlja pretežnu delatnost“ unosi se ukupan broj jedinica lokalnih samouprave, odnosno gradskih opština u kojima obveznik naknade obavlja pretežnu delatnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *