Počelo polaganje prijemnih ispita na kragujevačkom Univrezitetu

Počelo polaganje prijemnih ispita na kragujevačkom Univrezitetu

Polaganje prijemnih ispita na fakultetima UNiverziteta u Kragujevcu počelo je juče i trajaće do 2. jula. Najveće interesovanje svršenih srednjoškolaca vlada za Fakultete medicinskih nauka, kao i za smer Informatike na PMF-u.

Za upis na fakultete Univerziteta u Kragujevcu u prvom upisnom roku prijavilo se 3.257 studenata, dok je za upis odobreno ukupno 3.674 mesta.

U odnosu na broj predviđenih mesta i na broj pristiglih prijava, najveće interesovanje među budućim brucošima postoji za studije medicine. Za studijske programe na Fakultetu medicinskih nauka predviđeno je ukupno 284 mesta, dok je ovogodišnji broj prijavljenih kandidata 610.

Veliko interesovanje postoji za studijski program Psihologija. Za ovaj zajednički program četiri fakulteta (PMF,FPN,FMN,FILUM), prijavilo se 160 kandidata, dok je predviđeno ukupno 30 mesta.

Među budućim studentima, veliko intereovanje postoji za smer Računarska tehnika i softversko inženjerstvo koji se realizuje na Fakultetu inženjerskih nauka, za koji se prijavilo 154 kandidata, dok je predviđeno 60 mesta.

Za smer Informatika koji se realizuje na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu prijavilo se 111 kandidata, dok je predviđeni broj mesta 70.

Prilikom polaganja prijemnih ispita, fakulteti Univerziteta u Kragujevcu poštuju predviđene mere za prevenciju bolesti kovid 19.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *