Ministar Lončar održao sastanak sa direktorima kovid bolnica

Ministar Lončar održao sastanak sa direktorima kovid bolnica

Nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji, ministar Zlatibor Lončar je rekao da u ovom momentu ima dovoljno mesta u kovid bolnicama u Beogradu.

U toku dana će iz kovid bolnica u Čačku, Šapcu, Požarevcu i Kraljevu oko 10 do 15 pacijenata biti prebačeno u Beograd, izjavio je Zlatibor Lončar.

On je rekao da se ne smanjuje broj pregleda u tim gradovima i da se očekuje veći priliv pacijenata, te dodao će prebacivanjem pacijenata u Beograd biti oslobođeni kapaciteti u tim lokalnim bolnicama.

Ministar Lončar je istakao i da će u najskorijem roku biti završeno uvođenje sistema kiseonika u privremenoj bolnici Beogradska arena u kojoj će, kako je rekao, u svakom trenutku 200 pacijenata moći da bude priključeno na kiseonik, ukoliko bude potrebno. On je naglasio da se ovo ne radi zbog trenutne situacije, već se sistem priprema za jesen kada se očekuje drugi talas virusa.

Na današnjem sastanku je dogovoreno i da VMA preuzme brigu o onkloškim i pacijentima na dijalizi.

Govoreći o trenutnoj epidemiloškoj situaciji, Lončar je kazao da je broj pregleda i prijema na istom nivou već nekoliko dana i da se povećava broj pacijenata na respiratorima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *