El Čapo se žali da ne može da primi pozive ili posete u američkom zatvoru

El Čapo se žali da ne može da primi pozive ili posete u američkom zatvoru

Hoakin „El Čapo“ Guzman, nekada najmoćniji meksički narko-bos, tvrdi da ne može da dobije telefonske pozive ili posete u zatvoru maksimalne bezbednosti u američkom zatvoru gde služi doživotnu kaznu.

Guzman se žalio sudiji Okružnog suda Brajanu M. Koganu u istočnom okrugu Njujorka, navodeći da nije mogao da govori sa svojim ćerkama sedam meseci.

Osuđen je za vođenje operacije krijumčarenja droge u industrijskim razmerama i trenutno služi kaznu u zatvoru maksimalne bezbednosti u Firenci, Kolorado.

U svom pismu sudiji, Guzman je izrazio frustraciju zbog nedostatka komunikacije sa svojim ćerkama i zatražio odobrenje posete svojoj supruzi Emi Koronel.

Međutim, sudija Kogan odgovorio je da je Zatvorski biro odgovoran za takve aranžmane nakon što je Guzman osuđen, te da sud nema moć da interveniše u tim pitanjima.

Guzman je vodio kartel Sinaloa i bio je poznat po svojim bekstvima iz meksičkih zatvora. Nakon izručenja Njujorku, suočio se sa suđenjem koje je obuhvatalo priče o jezivim ubistvima, političkim isplatama i drugim kriminalnim aktivnostima.

Postoji i mogućnost da vidi sina u zatvoru, s obzirom na to da je Meksiko izručio jednog od svojih sinova Sjedinjenim Državama radi suđenja za trgovinu drogom i pranje novca.