Kargujevac: Kupališmna sezona pod znakom pitanja

Kargujevac: Kupališmna sezona pod znakom pitanja

Kragujevac je jedan od prvih gradova koji je proglasio vanrednu situaciju u drugom talasu epidemije izazvane virusom Covid-19. Zbog toga je SPD Radnički do daljeg odložio početak kupališne sezone, koji je prethodno bio planiran za sredinu juna.

Direktor SPD Radnički Bojan Ilić je istakao da je epidemiološka situacija još uvek nestabilna u Kragujevcu, tako da sezona kupanja na gradskim bazenima i jezeru u Šumaricama još nije počela.

SDP Radnički je dobio uputstva i preporuke da jedan kupač bude na 4 kvadratna metra, ležaljke na udaljenosti metar ipo, svi kupači i zaposleni bi trebalo da nose zaštitne maske, kao i da se vrši obavezna dezinfekcija na ulazu. Sve ovo će biti primenjeno ukoliko uredba o vanrednoj situaciji u Kragujevcu bude povučena.

Tokom sunčanih dana na jezeru u Šumaricama ima kupača, pa je SPD Radnički povukao spasioce sa bazena na jezero, kako bi održao visoko bezbedonosnu situaciju i bio odgovoran prema građanima koji posećuju Šumaričko jezero.

SPD Radnički će po eventualnoj odluci Vlade Srbije o ukidanju mera i otvaranju kupališne sezone, blagovremeno obavestiti građane Kragujevca i biti spreman da u najkraćem mogućem roku ugosti prve posetioce ovog leta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *