Iz pritvora puštene sve osobe prijavljene zbog nasilničkog ponašanja na protestima u Kragujevcu

Iz pritvora puštene sve osobe prijavljene zbog nasilničkog ponašanja na protestima u Kragujevcu

Svih 11 osoba koje su do sada procesuirane pred Višim sudom u Kragujevcu zbog nasilničkog ponašanja na protestu u tom gradu 8. jula, pušteno je iz pritvora.

Portparolka Višeg suda Ivana Obradović je rekla agenciji Beta da je krivično veće tog suda, odlučujući po žalbama 16. i 17. jula, ukinulo ranije određeni pritvor do 30 dana za osmoro građana, među kojima je i 50-godišnja žena.

Pritvor od mesec dana je ukinut i trojici maloletnika koji su ranije tokom saslušanja kod sudije Višeg suda priznali izvršenje krivičnog dela.

Svi su bili prijavljeni za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

U Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu je rečeno agenciji Beta da je u vezi sa neredima na protestu 8. jula do sada saslušano 19 osoba, među kojima je i troje maloletnika, kao i da se nastavljaju postupci u vezi sa tim događajem.

Osnovni sud u Kragujevcu je prošle sedmice ukinuo ranije doneto rešenje o kućnom pritvoru dvojici osumnjičenih za krivično delo nasilničko ponašanje u vezi sa protestom 8. jula.

Nadležni nisu do danas saopštili koliko je ukupno privedenih u vezi sa neredima na protestu, a mediji su na osnovu nezvaničnih saznanja, objavili da su privedene 32 osobe.

Da podsetimo, grupa mladih, koja je ostala pred Skupštinom grada, nakon što je većima okupljenih na protestu u Kragujevcu otišla, posle 21 sat, počela je da gađa i lomi prozore na delu zgrade u kome se nalazi kragujevačka Policijska uprava, kao i ulaz u Skupštinu grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *