ISIL preuzeo odgovornost za teroristički napad u Beču

ISIL preuzeo odgovornost za teroristički napad u Beču

Islamska država (ID) preuzela je danas odgovornost za teroristički napad u Beču u kojem je u ponedeljak ubijeno četvoro ljudi, javio je Rojters, pozivajući se na islamističku novinsku agenciju Amak.

Uz saopštenje je objavljena i fotografija muškarca sa bradom za kojeg agencija tvrdi da se zove Abu Dagna el Albani i da je, u ponedeljak, izvršio napad pištoljem i mitraljezom.

Napadač je zvanično identifikovan kao Kujtim Fejzulaj (20), koji je osim austrijskog, imao i državljanstvo Severne Makedonije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije saopštilo je danas da je, osim Kujtima Fejzulaja, još dvoje makedonskih državljana umešano u napade.

Evropska policija (EUROPOL) zatražila je od Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Herecegovine informacije o pojedinim osobama koje se mogu dovesti u vezu sa terorostičkim napadom u Beču, prenosi danas portal klix.ba.

Iz agencije je potvrđeno da je EUROPOL dostavio spisak SIPA sa imenima osoba za koje traži sve informacije kojima raspolaže.