Irinej služi liturgiju u Podgorici

Irinej služi liturgiju u Podgorici

U Cetinjskom manastiru je povodom upokojenja arhiepiskopa cetinjskog Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija služena Sveta zaupokojena arhijerejska liturgija, saopštila je jutros Mitropolija crnogorsko-primorska i, povodom sutrašnje sahrane, apelovala na pridržavanje epidemioloških mera, zbog čega je Mitropolija obezbedila 5 000 zaštitnih maski.

„Ispraćaj mitropolitovih zemnih ostataka za Podgoricu će biti u 13 časova. Molitveni doček u Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici je planiran u 14 časova. U nedelju 1. novembra sveta arhijerejska zaupokojena liturhija biće služena u 9 časova. Liturgiju će služiti Njegova Svetost Patrijarh Irinej uz sasluženje više arhijereja. Nakon liturgije biće služeno arhijerejsko opijelo, a nakon toga će se obaviti sahrana u kripti Sabornog Hrama u Podgorici“, navodi se u saopštenju Mitropolije.

Na jutros održanoj liturgiji činodejstvovali su novopostavljeni administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije i episkopi raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije, zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, vikarni dioklijski Metodije i umirovljeni Vladika Atanasije Jevtić. Među sveštenstvom i vernicima bio je i mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić. (kraj) dep