Prijem za heroje sa Dorćola

Prijem za heroje sa Dorćola

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić primio je danas Lazara Ereša, Nemanju Držaića, Nenada Jankovića i Nika Davida, koji su zajedno sa Pavlom Gavurom spasili petnaestogodišnjakinju iz zapaljenog stana na desetom spratu solitera na Dorćolu.

Vesić je istakao da su Pavle, Nemanja, Lazar, Nik i Nenad za svega nekoliko trenutaka uradili nešto što većina od nas ne uradi za čitav život – spasili su jedan život.

„Herojsko delo koje su oni pokazali i ta njihova odluka da uđu u zgradu, probaju da uđu stan koji gori i spase devojčicu je nešto što će obeležiti njihove živote. Svima nama njihovo delo treba da bude pokazatelj kako da se ponašamo u životu i da je važno da vodimo računa o drugim ljudima i budemo solidarni“, rekao je Vesić.

On je dodao da su ovi heroji danas gosti Skupštine grada i Opštine Stari grad i da nikakva zahvalnost i pokloni ne mogu da pokažu veličinu dela koji su uradili, dodavši da će Grad pokazati da vodi računa o sugrađanima koji su se žrtvovali za druge.

Vesić je kazao da su danas ovi heroji od Grada dobili po mobilni telefon, koji je dar sponzora, kao i godišnju „bus plus“ karticu.