Fond za nauku odobrio oko 200 hiljada evra za projekat istarživača iz Kragujevca

Fond za nauku odobrio oko 200 hiljada evra za projekat istarživača iz Kragujevca

Fond za nauku Srbije odobrio je 198.615 evra za finansiranje projekta iz oblasti veštačke inteligencije (Artificial intelligence for managing workplace safety), čiji su nosioci istraživači sa Univerziteta u Kragujevcu. Taj projekat se nalazi na listi onih koji će se finansirati u okviru posebnog Programa za razvoj projekata u oblasti veštačke inteligencije.

Predviđeno trajanje projekta je dve godine, a u okviru njega će biti angažovani istraživači sa Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, kao i njihove kolege sa Fakulteta organizacionih nauka i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Kako je saopšteno sa Univerziteta u Kragujevcu, rukovodilac projekta je Arso M. Vukićević, zaposlen na Fakultetu inženjerskih nauka, koji je ujedno najmlađi dobitnik projekta u ovom pozivu i jedini u statusu naučnog saradnika među 12 rukovodilaca sa četiri državna univerziteta u Srbiji.

U okviru Programa za razvoj projekata iz oblasti veštačke inteligencije Fonda za razvoj odobreno je ukupno šest projekata iz osnovnih istraživanja i šest projekata iz primenjenih istraživanja.

Sredstva su dodeljena timovima iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *