Čekaju se rezultati 1800 briseva u Šumadiji

Čekaju se rezultati 1800 briseva u Šumadiji

U Institutu za javno zdravlje Kragujevac rečeno je za agenciju Beta da se čekaju rezultati PCR testiranja za oko 1.800 briseva iz Šumadijskog okruga, koji su prethodnih dana prosleđeni laboratorijama u Beogradu.

Od 6. jula PCR analiza se ne radi u laboratoriji kragujevačkog Instituta za javno zdravlje zbog servisiranja PCR aparata, te se brisevi šalju u laboratorije Batajnica i Vatreno oko u Beogradu.

Od nedelje do utorka 14. jula Institut je uzorkovao 540 pacijenata, a za to vreme su iz Beograda stigli rezultati za 16 od kojih je 13 pozitivnih na virus korona.

U Domu zdravlja je rečeno Beti da za više od 1.200 briseva koji su uzorkovani u kovid ambulanti Doma zdravlja od 6.jula nisu stigli rezultati.

– Od 6. jula nam stižu sporadično rezultati testiranja na korona virus, kao i retestiranja, a svakoga dana imamo od 150 do 170 pacijenata u kovid ambilanti , juče je, na primer, bilo 203, rekla je za Betu portparolka Doma zdravlja Danijela Petrović.

Ona kaže da svi pacijenti kojima je uzet bris i čekaju na rezultate moraju da budu u izolaciji 14 dana.

Zbog dužeg čekanja na rezultate, poslednjih dana pacijenti često pozivaju telefonom Dom zdravlja kako bi se dobili informaciju o svom statusu da bi, ako su negativni, mogli da izađu iz kućne izolacije kao i njihovi kontakti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *