Brnabić: Najteži dan za nama, preminulo 18 osoba

Brnabić: Najteži dan za nama, preminulo 18 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata preminulo 18 osoba, od čega 10 u Novom Pazaru. Četriri osobe su izgubile bitku sa virusom u Vojvodini.

U poslednja 24 sata u Srbiji je korona virus registrovan kod još 386 osoba od 8346 testiranih, dok se 130 pacijenata nalazi na respiratorima, rekal je predsednica VLade SRbije na vanrednoj konferenciji Kriznog štaba.

Predsedica Vlade Ana Brnabić je izjavila da je najteža epidemiološka situacija u Beogradu, potom u Šapcu, Kargujevcu i Novom Pazaru.

Brnabić je izjavila i da neće bežati od uvođenja restriktivnijih mera, pre svega zabrane kretanja ako će to dati dobre rezultate.

Bolnički kapaciteti su prenapregruti, pa je Vlada danas donela odluku o izgradnji novih objekata kapaciteta 1500 ležajeva, kako bi se pripremili za jesen, a do tada će biti otvarane privremene kovid bolnice, rekla je Brnabić.

Ministar Lonačar je rekao na konferenciji Kriznog štaba, da je kapacitete kovid bolnica u Beogradu popunjen i da su pacijenti tokom noći prevoženi u bolnice u okruženju i zamolio sve da se pridržavaju svih epidemioloških mera kako bi smo pobedili virus.

Slobodnih mesta ima još privremenoj bolnici u Areni, a dati su nalozi za otvaranje novih privremenih bolnica u Kragujevcu i Nišu, potvrdio je Lončar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *