Zbog primanja mita uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede Vlade Srbije

Zbog primanja mita uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede Vlade Srbije

Pomoćnica ministra poljoprivrede Srbije D.J.N. i fizičko lice D.Č. uhapšeni su danas u Beogradu zbog sumnje da su počinili krivična dela primanja i davanja mita.

„Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka, danas su oko 12 časova policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode dva lica: D.J.N. pomoćnicu ministra poljoprivrede Vlade Srbije za krivično delo primanje mita iz čl. 367 KZ i fizičko lice D.Č. za krivično delo davanje mita iz člana 368. KZ.“, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

U saopštenju se navodi da postoje osnovi sumnje da je osumnjičena D.J.N., od osumnjičenog D.Č. primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

„Osumnjičenjnoj D.J.N., je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci“, piše u saopštenju.

Osumnjičenima je odredjeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.