Šešelj: Krajnji trenutak da se pokrene istraga zbog Petog oktobra

Šešelj: Krajnji trenutak da se pokrene istraga zbog Petog oktobra

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je „krajnji trenutak“ da se pokrene istraga za dogadjaje tokom Petooktobarskih promena 2000. godine i da bi „nekažnjavanje imalo katastrofalne posledice“.

„Naprednjački režim sedi skrštenih ruku dok prolazi zakonski rok za krivično gonjenje Mladjana Dinkića i Miroljuba Labusa koji su sa automatskim puškama upali u Narodnu banku Srbije (NBS) i ukrali zlato“, rekao je Šešelj novinarima u centrali svoje stranke.

Upozorio je da bi izostanak krivičnog gonjenja aktera Petog oktobra bio „ohrabrenje za buduće pokušaje preuzimanja vlasti“ kao 2000. godine.

„Nije daleko dan kad ćemo isprazniti zatvore da bismo zatvorili one koji su opljačkali Srbiju, uništili ekonomiju i isporučili ljude Haškom tribunalu“, dodao je Šešelj.

Naveo je da su 5. oktobar 2000. godine organizovale zapadne obaveštajne službe, da su „Otporom“ dirigovali američki obaveštajci, a sve sproveli „izdajnički“ političari, mafija i neki policijski generali.

Na pitanje da li za učešće u tom dogadjaju treba osuditi ljude koji su sada na vlasti, poput Zorane Mihajlović, Siniše Malog i Gorana Vesića, Šešelj je odgovorio da se ministarka Mihajlović „istakla“ tek za vreme Srpske napredne stranke, a da Mali i Vesić „nisu imali konkretnu ulogu“ Petog oktobra „nisu se istakli u pljački i otimačini“.