Kanadsko-američka granica ostaće zatvorena do 21. novembra

Kanadsko-američka granica ostaće zatvorena do 21. novembra

Granica izmedju Kanade i SAD ostaće zatvorena do 21. novembra za putovanja koja nisu preko potrebna u cilju sprečavanja širenja korona virusa, saopštilo je danas kanadsko Ministarstvo javne bezbednosti.

„Produžavamo ograničenje putovanja koja nisu preko potrebna sa SAD do 21. novembra. Naše odluke će i dalje biti zasnovane na najboljim dostupnim preporukama za javno zdravlje kako bi Kanadjani bili bezbedni“, naveo je na Tviteru kanadski ministar Bil Bler (Bill Blair).

Granice SAD sa dve zemlje partnera slobodne trgovine, Kanadom i Meksikom, zatvorene su od marta i od tada se svakog meseca produžava ta mera. Jedino je granica otvorena za trgovinu dobara i robe kao i za putovanja koja se smatraju neophodnim.

„Svi znaju da bismo voleli povratak u normalu i da bismo voleli da granice budu otvorene“, rekao je kanadski premijer Džastin Trudo (Justin Trudeau).

U Kanadi je u poslednje vreme povećan broj zaraženih korona virusom. U toj zemlji je od početka epidemije umrlo oko 10.000 ljudi. Susedne SAD su u svetu najviše ugrožene korona virusom i približavaju se broju od 220.000 mrtvih.