Bolnica: Amfilohije pregledan, stanje mu zadovoljavajuće, odbio da se testira

Bolnica: Amfilohije pregledan, stanje mu zadovoljavajuće, odbio da se testira

Cetinjska bolnica „Danilo Prvi“ potvrdila je danas da su njeni lekari pregledali mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Amfilohije, da mu je stanje zadovoljavajuće, a doktorka koja ga je pregledala je saopštila da je odbio da se testira na korona virus.

Cetinjska bolnica je saopštila da su na zahtev mitropolije pregledali Amfilohija, a da je tokom pregleda doktorka „konstatovala da se radi o prehladi, odnosno o običnom bronhitisu“.

„Doktorka je uzela krv za laboratorijske analize, koje i jesu uradjene u laboratoriji cetinjske Bolnice na ime Rista Radovića“, navodi se u saopštenju.

Pojedini mediji su javili da je Amfilohije testiran pod drugim imenom, da je pozitivan na koronavirus, te da je sve to omogućila direktorka bolnice.

Doktorka Nataša Jušković, internista-gastroenterolog cetinjske bolnice, koja je pregledala Amfilohija, navodi da je on odbio da se testira na korona virus.

Jušković je saopštila da je na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske otišla da pregleda mitropolita, te da je nameravala da uradi RTG pluća i bris na koronu zbog epidemiološke situacije, ali da je Amfilohije je to odbio, prenosi portal CDM.

Jušković je saopštila da je procenila da je opšte stanje Amfilohija „zadovoljavajuće“ i da može ostati kod kuće uz terapiju i njen nadzor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *