Završena rekonstrukcija ambulante Filip Kljajić u Kragujevcu

Završena rekonstrukcija ambulante Filip Kljajić u Kragujevcu

Zdravstvena ambulanta Filip Kljajić je rekonstruisana i ponovo je počela sa prijemom pacijenata. U kompletnu adaptaciju grad Kragujevac je uložio oko 12,5 miliona dinara.

Rekonstrukcija ambulante obuhvatila je kompletnu adaptaciju podova, stepeništa, zamenu spoljašnje i unutrašnje stolarije, dotrajalih cevi, lavaboa, elektroinstalacije, kompletno sređivanje sanitarnih čvorova, zamenu krovnog pokrivača uz dodatu termoizolaciju, postavljanje nove cevne mreže za grejanje, kotlarnice, ventilacije, uređenje fasade i trtoara oko objekta. Vrednost radova koje je finansirala lokalna samouprava je oko 12,5 miliona dinara.

Kao istureno odeljenje Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava u ovoj ambulanti se leče pacijenti koji su nekada radili u fabrikama „21. oktobar“, „Filip Kljajić“, ali i brojni Kragujevčani koji žive u ovom delu grada. 

U ambulanti Filip Kljajić radiće šest lekara, a zbog aktuelne epidemiološke situacije kasnije će im se pridružiti i jedan internista, kazao je Antonio Dimitrovski, direktor Zavoda. U planu je da na jesen i Zavod za stomatologiju uputi svog stomatologa kako bi ambulanta imala i stomatološke usluge. Pored renovirane laboratorije, oko 12.500 hiljada pacijanata koji se ovde leče podizaće lekove u novootvorenoj apoteci u sklopu ambulante.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *