Vulin: Novi dokazi protiv Belivuka, biće još hapšenja

Vulin: Novi dokazi protiv Belivuka, biće još hapšenja

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da postoje novi dokazi u slučaju Veljka Belivuka i najavio da će biti novih hapšenja po pitanju organizovanog kriminala i visoke korupcije.

„U Belivukovom slučaju ima novih detalja, pronađeno je više mesta na teritoriji Beograda u kojima su se oni sakrivali, čuvali novac, sklanjali pripadnike svojeg klana i mogu da kažem da će biti novih hapšenja kada je u pitanju organizovani kriminal i visoka korupcija“, rekao je on za RTS.

On je rekao da zbog interesa istrage ne može da govori o detaljima, ali je ocenio da je „razbijanjem“ klana Veljka Belivuka slomljen „najopasniji klan“, koji međutim nije jedini.

„Za svakog kriminalca postoji dosije i svako od njih treba da zna da policija zna za njih. Možda neće biti uhapšen zbog droge, ali biće, na primer, zbog nelegalne gradnje ili nošenja oružja bez dozvole“, naglasio je Vulin.

Ministar je napomenuo da nema „velikih i malih“ narko dilera i da će biti uhapšen svakog ko bude pronađen i sa, kako je rekao, 10 grama droge.