Vučić: Zakon o referendumu nema veze sa Rio Tintom, tražila ga EU

Vučić: Zakon o referendumu nema veze sa Rio Tintom, tražila ga EU

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić je rekao da donošenje izmena Zakona o referendumu nema nikakve veze sa Rio Tintom, već da je zakon donet na insistiranje EU i da je direkno preuzet od Venecijanske komisije.

„Mi nemamo još nikakvu odluku u vezi sa rudnikom Rio Tinta“, naglasio je Vučić i dodao da još nije završena studija u vezi sa tim projektom i naglasio da je priča o donošenju izmena Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji izmišljena priča, pošto vlast nije izdala dozvolu Rio Tintu da mogu da prave rudnik.

Vučić je u emisiji Hit tvit na Pinku rekao, komentarišući proteste i blokadu saobraćajnica za vikend, rekao da izmene Zakona o referendumu treba da podstaknu da se češće raspisuju referendumi, a koji smo poslednji put imali 2006. godine. „Zakon o eksproprijaciji ima veze sa stadionom“ Predsednik Srbije istakao je večeras da zakon o eksproprijaciji nema nikakve veze sa Rio Tintom, već, kako je otkrio, sa izgradnjom nacionalnog stadiona. Na pitanje da li razmišlja o vraćanju zakona, rekao da ne može da vraća zakone zato što mu se ne sviđaju, već samo ako je protivustavan.