Vučić: U narednih 10 dana pred nama velika i važna bitka za Srbiju

Vučić: U narednih 10 dana pred nama velika i važna bitka za Srbiju

Predsednik Srbije i član SNS  Aleksandar Vučić izjavio je danas na mitingu izborne liste „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ da u narednih bar 10 dana neće učestvovati u predizbornoj kampanji, jer nam predstoji velika i važna bitka za Srbiju.

„Ova je, valjda, prvi skup koji smo ovako zajedno organizovali. I ja sad, neko vreme, neću se pojavljivati na ovim skupovima, a hteo sam da dođem na ovaj u Lazarevcu da bih rekao koliko je važno da budemo zajedno, koliko je važno da nastavimo borbu, koliko je važno da radimo i u buduće za dobrobit svih naših građana“, rekao je Vučić.

Dodao je da neće neće moći da učestvuje dobrim delom u kampanji.

„Makar u narednih 10 dana, zato što je pred nama velika i važna bitka za Srbiju, za naše vitalne interese, od kojih nećemo da odustanemo. I kada su krenuli sa velikim pritiscima, sa tim da Kosovo mora da bude u članstvu Saveta Evrope, bez obzira što Priština nijednu od svojih obaveza nije ispunila, kada su krenuli sa inicijativama da ceo naš narod nazovu genocidnim, a pri tome obmanjujući nas svakodnevno i govoreći kako nije to cilj, i kako upravo mi ne govorimo istinu, a onda samo dan kasnije kažu da –  naš cilj je ratna odšteta, naš cilj je podnošenje novih tužbi i revizije tužbi protiv Srbije, ne bi li naneli što je moguće veću štetu našoj zemlji“, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da će iduće nedelje verovatno ići u Njujork da bi se još jednom obratio pred Generalnom skupštinom UN svim zemljama sveta i da ih pozove da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici.

On je na predizbornom skupu u Lazarevcu rekao da hoće da se bori za Srbiju i njene interese.

Vučić je rekao i da nije optimista, ali da može da se dogodi i da za tu rezoluciju iza koje su stale sve velike sile bude manje glasova za, nego što su mislili. 

„Možemo li da pobedimo Nemačku, Ameriku, velike sile? Teško. Ali videćete i oni će veoma teško pobediti Srbiju. A sačuvaćemo obraz i uspravne glave ćemo moći da izađemo iz zgrade Ujedinjenih nacija i da ponosno nosimo trobojku“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić izjavio je danas da oni koji su inicirali rezoluciju o Srebrenici, iako imaju podršku najvećih zemalja, ne znaju u kakvom su problemu zbog angažmana Srbije.

On je na predizbornom skupu koalicije stranaka okupljenih oko SNS na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ u Lazarevcu rekao da može da se dogodi da za tu rezoluciju dobiju manje glasova za, nego što su mislili.

„Do poslednjeg trenutka ćemo se boriti za svoj obraz i čast, za obraz i čast Srbije. Poštujemo žrtve Bošnjaka i nikoga nismo uvredili. Srbija danas je Srbija koja sme da se bori za sebe i svoje građane“, naglasio je Vučić.

Istakao je da su inicijatori rezolucije i oni koji je podržavaju mislili da smo mi mala zemlja i da ćemo morati da se saglasimo, da ćemo spustiti glavu, sleći ramenima i reći „veliki ste i jaki, ne smemo da stanemo u odbranu svoje zemlje“.

Predsednik je najavio da će 15. novembra krenuti radovi na izgradnji auto-puta „Vožd Karađorđe“, od Lazarevca i Mladenovca do Bora.

„Danas je krenula rekonstrukcija puta Veliki Crljeni – Junkovac. Veliki su projekti pred Lazarevcem. Kad se uradi petlja kod Čibutkovice, kada se izađe na autoput Miloš Veliki, pa se uradi put i preko Dudovice i Brajkovca, pa se spojimo od Županjca prema Lazarevcu, jer 15. novembra kreću radovi na auto-putu Vožd Karađorđe“, rekao je Vučić.

Istakao je da će tako biti spojen i Lazarevac sa Aranđelovcem, kao i Mali Požarevac sa Mladenovcem, ali i Mladenovac sa Aranđelovcem. 

„Time se dodatno menja i investiciona klima u Lazarevcu. Time se menja krvna slika samog Lazarevca, čitavog dela, ovog dela i našeg Beograda i naše Srbije“, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio danas da Srbija neće prodavati EPS, već će u narednom periodu nastojati da kupuje još u regionu i da pripaja toj kompaniji.

On je na predizbornom skupu u Lazarevcu rekao da su i donete odluke o nabavci novih sistema.

Kada se radi o „Kolubari“, Vučić je rekao da je plan da se u naredne tri godine zaposli novih 1.000 ljudi.

„Neće biti otpuštanja“, rekao je on.

Predsednik Srbije poručio je danas, na mitingu izborne liste „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, da izbori nisu igračka i pozvao građane da budu odgovorni i izađu na izbore 2. juna i glasaju za budućnost u Beogradu, jer je to onda i pobeda Srbije.

„Razmislite, kada pogledate ove koji su podeljeni između sebe, a nije slučajno da smo se mi za dan svi ujedinili. Nismo mi iz SNS bili bahati pa rekli, nedovoljni smo mi sami i ne treba nam niko. Ne, mi smo rekli, svi ljudi dođite. Hvala ti Rasime, hvala ti Nenade, hvala ti Aleksandre, hvala ti Milane, hvala ti Milice, veliko ti hvala Ivice, hvala svima. Samo svi zajedno možemo da uradimo nešto za Srbiju kada je ugrožena, da joj pomognemo da opstane i da zemlju guramo napred jer nam ne postoji ništa važnije od toga“, rekao je Vučić.

Istakao je da je opoziciji u trenucima kada nam je zemlja ugrožena bio dovoljan samo jedan dan da se podeli.

„Zato vas ja molim da budete odgovorni, jer izbori nisu igračka. Izbori nisu da kažete – dopalo mi se što je neko rekao. Ne, na izborimo vi odlučujete o svojoj budućnosti, o budućnosti svakog svog deteta, o budućnosti svoje porodice“, poručio je Vučić.