Vučić: Teška borba za ZSO, sve odluke ćemo donositi u saradnji sa građanima

Vučić: Teška borba za ZSO, sve odluke ćemo donositi u saradnji sa građanima

Predsednik Vučić je u završnom obraćanju poslanicima rekao da ćemo imati teške razgovore i tešku borbu za Zajednicu srpskih opština, sa ovlašćenjima koja će biti značajna i koja će ulivati poverenje građanima.

„U saradnji sa njima ćemo donositi sve odluke, jer će biti pritisaka da se ne poštuje potpisano“, kaže Vučić.

Tek posle, dodaje, dolaze razgovori o drugim temama.

Vučić je rekao da moramo da razumemo šta traži Zapad, u kojim geopolitičkim okvirima. Navodi i da je Zapad mislio da će biti lakše poraziti Rusiju, ali da ona danas ratuje bolje nego ranije.

„Plašim se da će biti samo teži rat, sa još većim razmerama posledica, a one neće biti nimalo dobre ni po nas ovde“, rekao je Vučić.

Naveo je da je on sam kriv jer nismo uveli sankcije Rusiji, ali da smo morali da osudimo upad Rusije u Ukrajinu kako bismo ostali na međunarodnoj sceni.

„Naše iskustvo sa sankcijama je veoma loše i važno je da imamo nekoga ko bi nam pomogao u SB UN, jer ne znamo šta će nekome pasti na pamet, kao Britancima 2015, pa su nam Rusi pomogli“, rekao je Vučić ističući da je bilo važno da očuvamo samostalnost u odlučivanju.

Naveo je i da ne voli da govori o crvenim linijama, jer se onda ograničavaju pregovori, a preklapanje rcvenih linija dovoi do sukoba.

„Važno je da sa Albancima izgradimo bolje odnose, pregovaramo, ekonomski napredujemo, da imamo veću stopu rasta“, poručio je Vučić.