Vučić: Svaki dan dobijam više od 200 direktnih pretnji smrću

Vučić: Svaki dan dobijam više od 200 direktnih pretnji smrću

Vučić je izjavio da lutka obešenog predsednika na protestu “Srbija protiv nasilja” u Beogradu najbolje potvrđuje “diktatorsku prirodu vlasti u našoj zemlji”. Vučić je na taj način, između ostalog, odgovorio na konstataciju novinara da su zbog slične situacije huligani, koji su nosili lutku novinarke Brankice Stanković, osuđeni na 16 meseci zatvora.

Naveo je da je njegov posao kao predsednika da trpi takve stvari, kao i da dnevno dobija preko 200 direktnih pretnji smrću.

“Svaki dan su otvorena vrata da razgovaraju na koju god temu, od RTS-a i REM-a, o svemu o čemu mi ne odlučujemo, ali da vidimo kako da postavimo neke okvire u kojima treba da se krećemo svi zajedno i kako i na koji način da umirimo situaciju i da se ujedinimo po važnim pitanjima, a to je kako da radimo da zemlja napreduje”, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je, komentarišući izjavu poslanika Aleksandra Jovanovića da treba postaviti zahtev za održavanje izbora u Beogradu, rekao da mogu da se organizuju beogradski izbori, ali da će se onda organizovati i neki drugi.