Vučić: Srbija ima dovoljno hrane, a biće izvoza u susedne zemlje

Vučić: Srbija ima dovoljno hrane, a biće izvoza u susedne zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država ima dovoljno osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za potrebe stanovništva, te da će biti njihovog izvoza u susedne zemlje u meri koja neće ugroziti potrebe građana Srbije.

„Razgovaraćemo sa svima. Daćemo onoliko koliko je ugovoreno i onoliko koliko smatramo da možemo da damo, a da nijednog sekunda ne ugrozimo potrebe domaćeg stanovništva. Najpre zemljama u okviru inicijative ‘Otvoreni Balkan’, a potom Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao prvim susedima“, kazao je Vučić novinarima.

On je rekao da se situacija oko trgovine hranom u svetu komplikuje, ističući kako je već očigledno da će biti velikih nedostataka hrane, bez obzira na rast cena na berzama.

„Ne komplikuju se za našu zemlju i potrebe naše zemlje. Naši građani imaće dovoljno. Mi imamo značajno više nego što su naše potrebe i moramo u regionu to da rasporedimo“, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da se od Srbije traže velike količine brašna i ulja, ali da da razume sve koji žele da se domaćinski odnose prema svom stanovništvu i obezbede dovoljne zalihe hrane.