Vučić: Spreman sam da se u martu održe izbori

Vučić: Spreman sam da se u martu održe izbori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da se u martu održe beogradski i parlamentarni izbori.

Vučić je precizirao da će izbori biti raspisani do kraja decembra i da će biti održani 4. marta.

„Izbora će biti, ja sam spreman da izađem opoziciji u susret i da u skladu sa onim što su oni tražili budu raspisani do kraja ove, a održani marta iduće godine, protiv sam povećanja cenzusa“, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da očekuje nove pritiske sa zapada na Srbiju u pregovorima sa Prištinom.

Vučić je dodao da ga ne interesuju zamerke zapadnih diplomata da im oštro odgovara, jer nije njihov potrčko da mu zameraju.

Vučić je rekao da će raditi najbolje što može za svoj narod, da će se boriti za njega i da će uvek dati odgovor svima koji misle da mogu da pričaju šta god im padne napamet o narodu u Srbiji.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je pred Srbijom novi period u kome moramo da budemo još snažniji, ujedinjeni i jedinstveni po ključnim pitanjima.

„Naprotiv, u Srbiji kao što vidite to je svima dozvoljeno. Srbija je jedina zemlja u kojoj je moguće da zaustavljate međunarodne autoputeve, a da ne budete izubijani, kao što je to slučaj u evropskim demokratskim zemljama, kako se nazivaju“, naveo je Vučić.

Kaže da je važno da dobro pogledamo u budućnost, ali ne šta će biti za neku godinu, već šta će biti za 20 godina i da vučemo poteze u skladu sa tim.

Vučić je rekao da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave govori o nečemu što je najvažnije za jednu naciju, a to su jedinstvo, zastava, naša prošlost i naša budućnost.

Potvrdio je da sutra putuje u NJujork, gde će učestvovati u Generalnoj skupštini UN.

„Očekujem teške i ozbiljne razgovore“, rekao je Vučić.