Vučić: Samo je kompromis rešenje za Kosovo i Metohiju

Vučić: Samo je kompromis rešenje za Kosovo i Metohiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je za rešenje pitanja KiM potreban racionalan, pragmatičan pristup, kao i spremnost za razgovor, kako bi se našlo kompromisno rešenje.

“Potreban je pragmatičan pristup, otvorena vrata za razgovor za pronalaženje rešenja, potrebno je stvaranje poverenja, za šta je potrebno vreme, kao i odlučnost međunarodne zajednice da podrži Beograd i Prištinu na raziličte načine da dođu do rešenja”, rekao je Vučić večeras za Juronjuz Srbija.

Poštujem volju onih koji sa mnom ne zele da razgovaraju

Predsednik Srbije izjavio je sinoć da nema nameru da poziva one političke partije na dijalog, koje su mnogo puta do sada rekle da ne žele da razgovaraju sa njim, već žele međustranački dijalog samo uz posredovanje stranaca. Sa neparlamentarnim strankama koje ne žele dijalog uz posredovanje stranaca, Vučić kaže da su imali veoma dobar dijalog prošle sedmice i da očekuje velike rezultate.

Prema njegovim rečima, suština je da neko kaže da je spreman na civilizovan dijalog. Dodao je da im je rekao da sa biračkim spiskom mogu da rade šta hoće o da prihvata da finasiranje stranaka bude transparentno. Građanma, kazao je, može da obeća da će Srbija imati fer i poštene izbore.