Vučić: Posle energetske krize dolazi rat za hranu

Vučić: Posle energetske krize dolazi rat za hranu

„Razlika koju smo napravili sa Emiratima nije što ta zemlja ima velike interese vezane za Srbiju, već što poštuje Srbiju. Šeik Muhamed je jedan od retkih ljudi u svetu koji poštuju samostalnost, slobodoljubivost, samostalnost u odlučivanju“, objašnjava predsednik Srbije.

Predsednik Srbije preneo je da je jedna od tema razgovora sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom bila energetska kriza, za čije prevazilaženje će Srbiji značiti i sporazum potpisan sa Emiratima, ali i ukazao da nas sve očekuje i kriza hrane, za koju moramo da se pripremimo.

“Pričali smo o energetskoj krizi, nafti, gasu. Kako da rešavamo taj problem, a to je i jedan od razloga zašto smo obezbedili ovakvu vrstu podrške”, rekao je Vučić novinarima u Abu Dabiju.

Dobićemo finansijsku podršku od UAE, sredstva po duplo manjoj kamati

Predsednik Vučić izjavio je danas u Abu Dabiju da će Srbija dobiti od Ujedinjenih Arapskih Emirata finansijsku podršku i sredstva po duplo manjoj kamati od one po kojoj se zadužuju zapadne zemllje.

Vučić je povodom posete te zemlje na poziv predsednika UAE šeika Mohameda bin Zajeda Al Nahjana i potpisivanja devet sporazuma između dve zemlje, rekao da u ovoj situaciji zemlje gotovo da ne mogu da nađu keš kredite.

Emirati veliki prijatelji Srbije, potpisani važni sporazumi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom posete Ujedinjenim arapskim Emiratima (UAE), da je predsednik Emirata šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan čovek koji poštuje Srbiju, i koji je ponovo pokazao veliko prijateljstvo sa našom zemljom kroz potpisivanje brojnih sporazuma.

Vučić je u izjavi za TV Pink podsetio da je šejk Muhamed jedan od najvažnijih ličnosti sveta.

Za Jasenovac se više čulo kada su mi zabranili posetu

Aleksandar Vučić izjavio je danas da se o Jasenovcu više čulo od kada su mu hrvatske vlasti zabranile da ode tamo i položi cveće žrtvama, nego stotinu puta da ga je posetio.

Vučić je tako odgovorio novinarima u Abu Dabiju, gde boravi u zvaničnoj poseti, na pitanje kako nije provokacija to što su Jasenovac posetili patrijarh srpski Porfirije i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, a jeste kada on (Vučić) želi tamo da ode.