Vučić objavio ko sve i kada dobija novčanu pomoć u maju

Vučić objavio ko sve i kada dobija novčanu pomoć u maju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da će ovog meseca početi isplate novčane pomoći građanima, navodeći da će prvi pomoć dobiti 6. maja penzioneri, a kasnije tokom meseca i ostali građani.

„Maj je mesec u kojem ćete na najbolji mogući način moći da vidite rezultate svog rada, ali rezultate uspeha srpske države“, naveo je predsednik Aleksandar Vučić u video snimku objavljenom na Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“.

Kako je precizirao, 6. maja biće isplaćeno 30 evra pomoći i podrške svim penzionerima, a dan kasnije korisnicima socijalne pomoći i zaposlenima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.

Predsednik Srbije je dodao da će 10. maja biti isplaćeno 50 odsto mininalca preduzetnicima – malim, srednjim i velikim preduzećima.

Vučić je istakao da će 12. maja početi isplata po 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili.

„Već 20. maja krećemo sa isplatom 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji koji su se prijavili i 200 za nezaposlene na Kosovu i Metohiji. Odmah potom krećemo s drugom tranšom od 600 evra za naše autoprevoznike“, najavio je Vučić.