Vučić: Nisu želeli o ZSO, Kurti došao da pita kada ćemo da priznamo Kosovo

Vučić: Nisu želeli o ZSO, Kurti došao da pita kada ćemo da priznamo Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle razgovora s premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu, rekao je da je dogovoreno da se do kraja jula nastavi dijalog na najvišem nivou, kao i da albanska delegacija ne želi da ispuni potpisane ugovore.

Kako je rekao na konferenciji za novinare posle sastanka, dužina razgovora govori o tome kakvi su rezultati. Dogovor da se nastavi dijalog je, kako je rekao, važna stvar koja bi mogla da garantuje očuvanje mira.

„Tri važne vesti – albanska delegacija ne zeli da ispuni ugovore, ne žele da razgovaraju o Zajednici srpskih opština, tražili su hitno i odmah kada ćemo da priznamo nezavisno Kosovo i  nazivaju incidentima i provokacijama činjenicu da Srbi žele da prisustvuju liturgijama u svojim crkvama. Bio sam blag, nisam želeo da ukažem na druge stvari, potpuno odsustvo realnosti“.

Vučić je dodao da se razgovaralo o nestalim osobama.

Predsednik Srbije dodaje da će morati da razgovara sa Srbima sa Kosova jer je veoma uplašen.

Kako je rekao, Kurti je došao „da se ne bi dogovarao“. „Došao je da pita kada ćeš da priznaš Kosovo. Moj odgovor je – nikad, a onda se detonirao“, rekao je predsednik Srbije.