Vučić: Nikom nećemo dati ni Kosovo i Metohiju, ni pedalj naše otadžbine

Vučić: Nikom nećemo dati ni Kosovo i Metohiju, ni pedalj naše otadžbine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da „nikome nećemo dati ni Kosovo i Metohiju ni pedalj naše otadžbine“.

Vučić je na promociji najmlađe klase oficira Vojske Srbije u Beogradu rekao da oni koji prete Srbiji „nikad nisu razumeli kolika je naša odlučnost i rešenost da čuvamo ono što je naše“.

Ponovio je da Srbija ostaje opredeljena putu vojne neutralnosti i ocenio da VS želi mir jer kako je rekao, niko od vojske ne zna bolje šta je rat.

„Samo vojska iz naroda je mogla da se veličanstveno brani i odbrani u Prvom i Drugom svetskom ratu, na Košarama i Paštriku. Srbija svoju vojsku ceni, zna šta joj vojska znači. Videli smo to kad smo se borili protiv poplava i kad je trebalo na brzinu organizovati bolnice“, kazao je predsednik na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine.

On je najavio da će država „činiti sve“ da unapredi životni standard pripadnika VS.

„Vojska posle dugo vremena nabavlja najsavremenije naoružanje i opremu. Hoćemo da mladi poput vas projektuju svoju budućnost u svojoj zemlji. Gradićemo još snažniju vojnu industriju i dodatno širiti paletu njenih proizvoda“, kazao je Vučić.

U prve oficirske činove promovisano je 135 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, a najbolji su dobili pištolje s posvetom.