Vučić: Nećemo dozvoliti novu Krajinu, narod će se braniti

Vučić: Nećemo dozvoliti novu Krajinu, narod će se braniti

„Srpski narod na KiM će se braniti ako bude napadnut. Nećemo dozvoliti novu Krajinu i novo proterivanje“, rekao je na vanrednoj skupštini SNS-a predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Govoreći o trenutnim dešavanjima, Vučić je rekao da se protiv Srbije vodi hibridni rat. On je naglasio da je cilj stranih službi i neideologizovane elite da se sruši SNS kao politički stub Srbije.

Vučić je ocenio da je Srpska napredna stranka za 15 godina postala ključni politički faktor u Srbiji.

Vučić je naglasio da je Srbiji vraćena nada.

Vučić je poručio da dok je živ neće napustiti SNS.

Naveo je da su iz opozicije govorili da laže i obmanjuje kada je najavljivao da više neće biti predsednik SNS i da čezne da do smrti čuva svoju fotelju, jer su mislili da je takav kakvi su oni i govorili da se to nikada neće dogoditi.

Napomenuo je da samo misli da je potreban nešto drugačiji pristup objedinjavanja većeg broja snaga onih koji hoće da se izbore za pobedu rodoljubive Srbije.

„Uspešne Srbije koja će brinuti o svojim građanima, za zemlju koja neće tražiti razloge za podele već ujedinjavanje i zajedništvo“, naglasio je Vučić.

Skupština Srpske napredne stranke zaseda danas vanredno u hali „Jezero“ u Kragujevcu. Novo rukovodstvo bira 3.792 delegata i treba da donese odluku o ulasku stranke u novi širi pokret – Narodni pokret za državu.

Na dnevnom redu su razmatranje aktuelne političke situacije i delovanja stranke i izbor novog predsednika stranke, a za tu funkciju, Vučić je predložio Miloša Vučevića.

Nakon uvodnog dela sednice koji je otvoren za javnost, zasedanje je nastavljeno iza zatvorenih vrata posle čega se očekuju izjave.